Dr. Csonka Andrea Eszter
pszichiáter, pszichoterapeuta

Sok tapasztalatot gyűjthettem életemben az emberi lélek rejtelmeiről. Már 15 évesen Shakespeare-t és Dosztojevszkijt olvastam, akik arra inspiráltak, hogy egyre mélyebbre utazzak ebben. Már 17 évesen is írtam verseket, mindig szerettem a zenét, ugyanakkor folyamatosan inspirál az emberi lélek, és szellem működése. Mindig éreztem, sőt tudtam, hogy termékeny dolgom lesz ezzel.

Így lettem pszichiáter, miután a gyógyítás gyermekkorom óta az életem része volt. Fiam születése után kezdődött az a spirituális munka, ami a jelenlegi technikáim kifejlesztéséhez vezetett a hagyományos pszichoterápiás és más kiegészítő képzéseim mellett.

Számomra a lélek egy szép mandala, vagy hangszer, amin jól kell tudni játszani, ahhoz, hogy megszólalhasson a maga nyelvén. Saját fejlődésem mellett célom  nem csak a gyógyítás, hanem a mások lelkének dallamát felismerni és vezetni őt a saját útján. Ehhez sok hozzáférésem és spirituális tudásom van, így avatott segítővé váltam.

Technikáim

Rövid dinamikus pszichoterápia, analitikus fókuszterápia, kognitív behavior terápiás technikák, hipnózis elemek, táncterápiás módszerek, kineziológia, családállítás, biorezonancia, transzperszonális pszichológiai módszerek, speciális esetekben a kliensek igénye szerint spirituális tisztítás energetikai kezelés.

Tanulmányok:

2000. Orvosi diploma megszerzése – SOTE

2004-2006. Pszichodráma képzés

2005-2012. Mozgás- és táncterápiás képzés

2007. Pszichiátria szakvizsga

2007-2009. Rövid dinamikus pszichoterápiás képzés (Tündérhegy)

2009. Kineziológiai végzettség

2014. Hipnózis Képzés (ELTE Pszichológia)

2015-2017. Hellinger Intézet Családállítói végzettség

2016. Kognitív és viszelkedésterápiás képzés (VIKOTE)

Munkahelyek:

Jelenleg magánpraxisban dolgozom, mellette heti 2-3 alkalommal pszichiátriai gondozói szakellátásban.

Korábbi munkahelyek:

2000-2007. Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet

2002-2005. Drog Stop Egyesület – telefonos segélyszolgálat, mozgásterápiás önismereti csoport vezetése (mellékállásban)

2007-től Nyírő Gyula Kórház I. sz. Pszichiátria Osztály

2005-től Pszichiátriai magánrendelés

Érdeklődési terület, gyógyítási módszerek:

Több éve gyógyítok magánpraxisban, azt megelőzően sokévi tapasztalatot szereztem kórházi munka során a lelki betegségek terén. A különféle pszichés betegségekben többféle terápiás megközelítéssel (rövid dinamikus, viselkedésterápia, relaxáció-imagináció) dolgozom az egyéni problematikának megfelelően.

Foglalkozok pánikbetegségben, szorongásos kórképekben, szkizofréniában, depresszióban, függőségekben szenvedő valamint élethelyzeti krízisben megoldást kereső emberekkel. Emellett pánikbetegségben alkalmazom a pánikrohamokat hatékonyan csökkentő antipánik technikákat is.

Táncterápiás módszert is alkalmazok a gyógyításban, jelenleg leginkább csoportos formában.

Gyógyítás során elsősorban az adott személy lelki és élethelyzeti problémáival foglalkozom, hiszen minden ember egyedi, mindenki egyéni rá szabott segítséget kell hogy kapjon. Az analítikus személetű pszichoterápia mellett alkalmazok kineziológiai oldást, homeopathiát és energetikai tisztítást-, kezelést is szükség szerint.

Az alábbi Önkéntes Egészségpénztárakkal állok szerződésben:

OTP
MKB
Tempó

Bejelentkezés: +36 (70) 603 9203